B(l)ooming business

Bloombox combineert de kracht van online, met het ambachtelijke vakmanschap van een lokale bloemist. 

Als telg uit een echte bloemenfamilie, groeide Marvin Schrooth op tussen de tulpen, rozen en anemonen. Prachtig, vindt hij ze. Maar een toekomst als traditionele bloemist zag hij niet zitten. Zijn roots en de kennis die hij opdeed tijdens zijn studie Consumer Services Management aan Zuyd Hogeschool, kwamen samen in een nieuw bedrijf: Bloombox.  

’s Avonds, aan tafel met zijn ouders die een bloemenzaak in Meerssen runnen, maakten traditionele gesprekken over bloemen steeds vaker plaats voor conversaties over strategische vraagstukken. Marvin: “Ik zag de veranderingen in de markt, vooral de opkomst van online bestelservices. Maar de kwaliteit van deze besteldiensten was door verschillende oorzaken vaak matig. De persoonlijke aandacht en het vakmanschap – toch de kracht van een goede bloemist – kwamen niet uit de verf. Ik vond dat ’t ook anders kon.” 

En met die gedachte richtte Marvin Bloombox op. Vanuit de vestiging in Meerssen stellen wij op ambachtelijke wijze boeketten samen voor de particuliere en de zakelijke markt. “We verkopen een cadeauproduct”, vervolgt Marvin. “Een klant kiest op onze site een boeket, wij maken het en versturen het vervolgens met een zorgvuldig gekozen distributeur naar elke plek in de Benelux. Zodra het boeket is afgeleverd, krijgt de besteller een sms.” Door deze aanpak houdt Marvin de regie over het volledige bestelproces. En dat levert uiteindelijk tevreden klanten op. 

Ideale locatie voor online activiteiten

Overigens benadrukt Marvin dat de locatie van zijn bedrijf ideaal is. “Veel mensen realiseren zich niet hoe uniek Limburg is voor online ondernemers. De afzetmarkt is hier heel groot: wij leveren net zo makkelijk in België en Luxemburg als in Nederland. En wat mij betreft gaat Bloomblox straks ook de Duitse markt veroveren.” 

Blijven innoveren

Innovatie is volgens Marvin belangrijk om onderscheidend te zijn en te blijven. Een belangrijk USP van Bloombox is de verpakking zelf: als eerste online bloemenretailer heeft Bloombox een deels transparante verpakking ontwikkeld. De ontvanger ziet dus alle kleurenpracht van het boeket, nog voordat hij de doos opent. Dat geeft een wow-gevoel. Maar binnenkort innoveert Bloombox verder en daarmee wordt dat wow-gevoel nog verder uitgebreid. Ditmaal - wederom als eerste - met een personaliseerbare verpakking, die bovendien volledig ecologisch verantwoord is. Dat laatste past weer helemaal bij het DNA van Bloombox. “Bloombox verenigt de kracht van online, met het ambachtelijke vakmanschap van een lokale bloemist. Dat mag in onze visuele identiteit overigens nog veel sterker tot uiting komen. Ook daar gaan we de komende periode nog aan werken.”  

RIC Limburg wordt mede mogelijk gemaakt door

Contact

  • Kloosterwandstraat 1
  • 6041 HJ Roermond
  • 0475 635032
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.