Officiële kick-off


22 juni 2017
Op donderdag 22 juni vond de officiële kick-off plaats van het Retail Innovation Centre (RIC) aan de Kloosterwandstraat 1 in Roermond. Het RIC moet uitgroeien tot hét kennis- en expertise centrum voor retail innovatie in Limburg. Door te kiezen voor een fysieke locatie in het centrum van Roermond wordt de drempel voor ondernemers om kennis te maken met het RIC zo laag mogelijk gemaakt.
Ondernemers kunnen er terecht voor informatie, succesvolle praktijkvoorbeelden, grasduinen in vakliteratuur en er worden brainstormsessies, workshops en bijenkomsten georganiseerd, waarbij de ondernemersbehoefte leidend is voor de inhoud hiervan. Vanaf 2018 zal het RIC ook als een living-lab voor retail innovatie fungeren. Ondernemers gaan samen met onderwijsinstellingen op zoek naar antwoorden op hun uitdagingen.
Tijdens de officiële kick-off gaven ondernemers uit Limburg hun visie op de retailbranche. Ze pitchen over de volgende vragen; Welke innovatie vinden zij het belangrijkst voor de retail? Waar is behoefte aan? Hoe zien zij de toekomst van retail?
Uiteraard waren er tijdens de kick-off een aantal high-tech uitingen van retail innovatie te zien en gaven ook bestuurders kort aan wat het RIC voor de sector en Limburg betekent.
‘Building the bridge as we walk on it’ is het uitgangspunt van het RIC, vooral samen met ondernemers en onderwijs op zoek naar de uitdagingen, vraagstukken en oplossingen. Waarbij het RIC als spil en aanjager zal fungeren.

RIC Limburg wordt mede mogelijk gemaakt door

Contact

  • Kloosterwandstraat 1
  • 6041 HJ Roermond
  • 0475 635032
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.