Openingstijden


Wat moeten we ermee?
Op 12 september organiseerde het RIC in samenwerking met het BIZ Roermond het event ‘Openingstijden, wat moeten we ermee?’
Als voorbereiding op de discussie met de Roermondse ondernemers vertelde Inspirator en Motivator van brancheorganisatie InRetail een inspirerend verhaal waarin vele voorbeelden vanuit andere gemeenten de revue passeerden. Klik hier voor zijn presentatie.

RIC Limburg zet voor u de bevindingen kort op een rij;
Aan de hand van 2 stellingen vond er een levendige discussie plaats over de voors- en tegens van langere openingstijden.
Stelling 1) Je wil open zijn als er klanten zijn
Stelling 2) Is de koopavond nog van deze tijd
De rode draad is het samenwerken; alleen door gezamenlijk naar buiten te treden profileer je Roermond als compacte en gastvrije winkelstad met een eenduidig openingsbeleid. Het staat de individuele ondernemer wettelijk vrij de tijden naar eigen wens toe te passen maar een gedifferentieerd beleid zorgt voor verwarring en ontevredenheid bij de gast (klant) die op termijn mogelijk helemaal zal wegblijven.
Krachten bundelen middels ludieke acties, thematische evenementen, creatieve oplossingen, verrassende shows, innovatieve en vernieuwende projecten zal de algehele belevingswaarde van de stad vergroten en als pull-factor fungeren voor het winkelend publiek bij het DOC. Door samen de discussie te voeren hoe je de klant bereikt en raakt ontstaat kennis en wordt een individueel belang een gemeenschappelijk belang.
Beleving is het toverwoord; onderscheiden en verleiden de tools.
RIC Roermond stelt zich dan tot hoofdtaak om de Retail ondernemer te stimuleren en inspireren door het bieden van een platform waar vraag en aanbod elkaar kan vinden en zal hiermee zijn steentje bijdragen aan de ontwikkeling van de binnenstad.
Vanuit de BIZ zal er een concreet voorstel komen voor een pilot m.b.t. uniforme openingstijden. Wij houden u op de hoogte!

RIC Limburg wordt mede mogelijk gemaakt door

Contact

  • Kloosterwandstraat 1
  • 6041 HJ Roermond
  • 0475 635032
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.